top of page

11-daagse - Prana Darkroom Retraite met Jasmuheen

Bijgewerkt op: 15 nov. 2023


Tao Garden, Chiang Mai, Thailand - oktober 2023 Na de Darkroom - kleine contemplatie

Sneek, november 2023


Het Darkroomretreat in Tao Garden is ten einde maar ebt nog steeds diep na.


Een uniek kijkje in de Darkroom. Tijdens het Retreat is het echter zó 'donker dat je letterlijk geen hand voor ogen kunt zien.


Wát een ervaring is het, een Darkroom retreat; voor mij een hele nieuwe ervaring maar zoals het soms ook voelde, een her-ínnering voor mijn lichaam, om zo in het donker te navigeren. Schuifelend langs allerlei obstakels, soms instinctief bukkend zoals ik deed voor grote wapperende vlaggen die er niet waren. Ik zag grotten, midden-aarde, landschappen soms ook duidelijk niet van deze aarde tot in detail..


Op het moment dat ik een gedachte vasthield verdwaalde ik geheid in de ruimte waar ik was of kwam er een complete desoriëntatie op.

Ik moest eerst mijn denken stoppen en liep dan recht op m'n doel af.


Zo leidt het proces van aanpassing aan het donker zichzelf naar het Zijn zonder te verdwalen in denken.

Het Zien ging met vlagen beter. Soms 'zag' ik duidelijk even de vloer of het bed en lichtvelden in de ruimte. Een paar keer zag ik en meerdere mensen op hetzelfde moment een lichtbol van fel licht. Dat voelde aan als een bewuste aanwezigheid en vervulde ons met een apart soort nederigheid. Soms ervoer ik mijzelf als een oude vrouw, als man als yogi en als jong meisje. Ik kan niet precies zeggen waar dat mee te maken had, het waren sensaties die door mij heentrokken. Het viel mij op hoeveel rust en vrede ik voelde. Hoe heerlijk het is om geen emotionele, sociale feedback te hoeven geven in de vorm van nonverbale bevestiging, knikken met het hoofd en oogcontact te maken. Dat bespaart werkelijk ook energie, dat merk je. De eerste dagen heb ik veel geslapen. Ik kon na bijvoorbeeld na een meditatie in de ochtend opeens heel diep in slaap vallen. De melatonine spiegel raakt uit balans en er moet een nieuw evenwicht worden gevonden. Ook het niet-eten maakt dat er meer moeheid voelbaar was de eerste dagen, maar daarna is er merkbaar meer energie en vitaliteit en is er ook minder slaap nodig.

Tussen Denken, Dromen en Contemplatie zit een duidelijk verschil. Het gaat in elkaar over en het is ons bewustzijn dat ervoor moet zorgen niet verstrikt of te gehecht te raken.


Zoveel verbindingen en relaties in mijn leven kwamen voorbij en kon ik waarnemen vanuit een goddelijk perspectief. Hogere doelen werden getoond en mijn hart was als een kalm meer.. mijzelf als Stille waarnemer.

Wat overblijft en resoneert is pure  dankbaarheid en het Licht van ontwaken waartoe het heeft gediend. Het inzicht dat de perfektie er Is in alle situaties.


De wereld is niet ingesteld op blinden en slechtzienden maar met de ogen blind te zijn zegt Niets over het bewustzijn. Zien is weten, is Dromen en toestaan dat Gratie je kan raken.

© EekeSjoukje Roodvoets

💎🦉

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page