top of page

Overdondering van Overvloed
Plitvicka Jezera, Kroatië - augustus 2023.

Overvloed ontvangen 


Overvloed.. eindeloze stromen van watervallen die maar blijven stromen .. wat een schoonheid en een puurheid. Naast het geregisseerde, het gekanaliseerde bij Plitvicka Jezera is er de onverlate kracht van Puurheid voelbaar.


Het principe van Overvloed is dat het iedereen ten deel valt maar kunnen we en kan ik het ontvangen? Daar liep ik vandaag mee, met die oprechte vraag.


De weelderigheid, het overvloedige,  de continue stroom van gulheid.

Het (leven) gutst en klotst, bruist en lééft! Al-tijd!


Móe en dicht zagen de gezichten eruit van de mensen die de hele dag langs deze watervallen hadden gesjouwd! Er kon geen lachje af. De vissen, het schone turquoise water, de frisheid van de omgeving, het bootje de treinbus weet ik veel.. dat het stromende water nooit stopt..

Het was te mooi! je raakt er overvol van. Ook aan de kinderen zie je het; ze weten ook niet waar ze moeten kijken. Ik sjouwde rond, soms mee-schuifelend voetje voor voetje zo druk was het, met deze gedachte die op mijn hart beukte net zoals het water het deed: waar láát ik mijn gevoelens en mijn Weten van Liefde, die mijn hart over-stromen maar waar geen woorden voor zijn. Zo'n schoonheid zie ik en dit hier is een spiegel, ik wil het zo graag herkend zien in de ogen van de ander..


Aan het einde van de dag bij een stille weg langs het meer zie ik: blaadjes, grassen en takken drijven weg, bomen in het water rotten jarenlang totdat zij uiteindelijk uiteen vallen. Alles heeft zijn tijd hier op aarde. De woorden stromen door mij heen: Hecht er niet zo aan dat je het vast wilt houden maar laat het vrij. Laat het Leven door je heen gaan en laat Leegte mogen bestaan.

De leegte laat ik toe.. poeh.. dat lucht op eerlijk gezegd.

© EekeSjoukje Roodvoets

💎🦉

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page