top of page

Er helemaal te Zijn .. in meerdere realiteiten tegelijk
Ik leer zóvéél besefte ik me .. iedere dag.. en Niets dat ik niet Al Weet.

Herken je dit? Het is eerder een her-inneren dan een echt nieuw leren..

Wat een wonder!


Wie leert er zoveel en wie is diegene die het al weet en dus herkent?


Ook dit, dat er twee werkelijkheden zijn wordt geZien. Mooji noemt het the observer. Diegene in jou die observeert. Diegene die observeert wordt ook gezien of geweten eigenlijk door dat wat we ons Bewustzijn zouden kunnen noemen.


Diegene die zoveel Leert zoals ik soms oprecht constateer, is niet dezelfde die het al eerder Wist.🙏


Misschien zegt het wel dit: dat we in meerdere Realiteiten leven. Dat het een groots Spel is dit leven te leven en Wakker te worden in dat wat al Is.


In de Teachings die een opeenvolging van toegepaste kennis zijn noemen we dit Reversed Dreaming. In de Teachings van Chief Dancing Thunder is dit een groots gedeelte.. in staat te zijn hier met bewustzijn in te Reizen. 


Makkelijk uitgelegd zou ik zeggen dat Reversed Dreaming betekent dat je jezelf her-innert.


Eén deel van jou, eigenlijk je kern, WEET dit nog. Een ander deel waar we in onwetendheid onze identiteit aan koppelen verliest zich in dramatiek, eindeloze gedachtenreeksen en triviale zaken.


We zijn in bewustzijn gespleten geraakt (niet in de kern) ; zodat we de kans hebben hierdoor om te leren hoe het bewustzijn BIJ EEN te houden?? Onszelf terug te herinneren naar de staat van oorspronkelijkheid?

We kunnen zoveel moeite, pijn en lijden besparen door de focus te hebben op  HELEMAAL ZIJN en ons zelf toe te staan hier van alles in te beleven, open en zonder oordeel als een onbevangen kind.


Dat wat we beleven aankijken, wíllen voelen en te Zijn met wat er Is. Ook in de realiteiten die zich niet met onze directe zintuigen laten in-voelen of in-zien kunnen navigeren.


Ik zou de focus op 'hier en nu zijn' zoals we dat wel vaker horen willen vervangen door

het woordje HELEMAAL. Er helemaal zijn.


Want Hier en Nu is niet wat het is.

Waar is hier? En wat zegt dat woordje Nu?

We zijn overal. Tegelijk.

Wezens zijn wij die véle realiteiten bijeen houden.


Wat is er in dat NU aanwezig?

De fysieke realiteit alleen? Welnee..


Dat wat wij vaak als de enige werkelijkheid beschouwen, omdat het volkomen tot redelijk tastbaar is en omdat we onze zintuigen als leidend houden, noemen we in de Teachings de fysieke of de materiele werkelijkheid. Dit is slechts 1 van de 3 werkelijkheden waarin wij leven! Ook in dit tastbare materiele waarin we onderworpen zijn aan de kosmische wetten van tijd, ruimte, zwaartekracht etc. is het zo dat het: 1. niet is wat het lijkt te zijn en 2. dat daar talloze dimensies in schuilgaan die in 1e instantie volkomen aan het blote oog onttrokken zijn.

3. ook in deze werkelijkheid blijven wij de creator die we zijn. Dat wat we kunnen scheppen en creeeren werkt samen met ons (onze mate van) bewustzijn! Teachings & Ceremonies: De kennisoverdracht en ceremonies die hier benoemd worden gedeeld geef ik door tijdens de Shambala Diamond Heart Teachings (start maart 2024)

en voor een deel ook op Pad naar Prana Living - Licht Leven (start half februari 2024 en in het najaar van 2024)

Warm Welkom! EekeSjoukje Roodvoets Crystal OwlRecente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page