top of page

Vrijheid en de smaak van passie
Achter in mijn tuin staat een vijgenboom die in korte tijd uitgroeide van spriet tot boom. Bij thuiskomst van mijn reis naar Thailand begin november lagen er talloze rijpe vijgen op de grond en kon ik tot mijn verbazing nog verse vijgen oogsten.

Voor de 2e maal dit jaar! Wat een weelde.. en wat een mooie spiegel: de vruchten die pure Passie vertegenwoordigt zijn rijp en zitten vol met zaadjes.


Passie voel ik ook om de nieuwe kennis & frequenties die ik heb ervaren door te geven in nieuwe Shambala Diamond Heart Teachings die er aan staan te komen, Pad naar Prana Living - Licht Leven, spirituele Reizen, ceremonies en bijEenkomsten. Ik deel de actuele activiteiten op: https://www.crystal-owl.com/

Er staan supermooie dingen te gebeuren en een belangrijke rode lijn hierbij is dat ik vele kansen ga creëren, voor jou als je wilt, om voorbij oude realiteiten en onbewuste, diepgewortelde angsten te kunnen gaan. Ik heb geZien dat Angst en zelfafwijzing grote fundamentele obstakels zijn in de verdere ont-wikkeling en dat het veel illusie bij-een houdt. Angst is eigenlijk een liefde dat ingehouden wordt. Dat klinkt misschien gek maar angst is niet echt een werkelijkheid die van zichzelf bestaat. Het dient geschapen te worden en vervolgens vastgehouden.

Ik heb in mijn leven een diepgaand onderzoek gedaan naar oorzaken en aanpak van lijden. Ik was toen helemaal nog niet bezig met de buddha, de 4 nobele waarheden die dit perfekt omschrijven, ik had me zoveel tijd kunnen besparen ;-) of het 8-voudige pad. Het Lijden interesseerde mij vooral omdat ikzelf diep lijden ervoer en voelde dat ik iets belangrijks te ontdekken had hierin. Ik zag hoe mijn familie en mijn omgeving diep in lijden verstrikt zat en wilde hiervan verlost zijn en hen en anderen hiervan kunnen verlossen. Ik ervoer dat ik iets belangrijks wist hierover dat met mij te maken had maar had er nog geen woorden voor of gericht bewustzijn op.

Wat ik heb ontdekt over lijden, leven, liefde en vrijheid is dat wat ik intuïtief al wist en dat in oer-oude teksten - die voorbij alle religies gaan zoals de veda's - heel diepgaand en uitgebreid beschreven staat!

Moksha is zo'n begrip dat je zou kunnen aanduiden als ultieme verlossing van lijden.

Moksha betekent vrijheid van het idee dat je beperkt zou zijn of er beperking zou bestaan. Moksha is vrijheid van alle ideeën en overtuigingen die voortgekomen zijn uit onwetendheid, zoals ‘ik ben gebonden’, ‘ik ben nietig’, ‘ik ben onzeker’ of 'ik heb angst'.


Zo'n basisbesef is dit. Ik ben al - heel. Ik ben al - compleet.

In die compleetheid die we binnen de Shambala Diamond Heart Teachings onze Totaliteit noemen en binnen de Advaita Vedanta bevoorbeeld Atman (absoluut bewustzijn) of Brahman (het absolute zijn), is het 'ik' afgescheiden van het Al. Deze afgescheidenheid schept onherroepelijk ervaringen, sensaties, bewegingen in tijd en ruimte maar uiteindelijk (en in het begin) is het toch een soort van Droom. Kunnen we ons ook van de Droom bewust blijven terwijl we al-levend aanwezig zijn? Onze perceptie en bewustzijn dient uitgelijnd te worden met de Waarheid afkomstig vanuit de Bron van Alles dat Is. The One Truth. Onze hogere Wil gericht en onze Onze Intenties gezuiverd. Welkom om jezelf als zodanig te Ervaren en kennis hierover zelf te kunnen her-inneren bij de diverse activiteiten Teachings en bijeenkomsten die de komende tijd er Zijn bij Crystal Owl.


Een warm Welkom! EekeSjoukje Roodvoets

💎🦉

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page